.

.

Wednesday, May 30, 2012

. quotes : 34 .



 Say yes to love quotes! Hii. ^^



Don't listen or think about anything other people say about you, just live your life and prove them wrong.




Life is too short to wake up in the morning with regrets.



 


Friendship isn't baout whom you have known the longest. Its about who came and never left your side.
 


 


 Its amazing how one song can change your mood. thoughts and emotions.



Tuesday, May 29, 2012

. depa kata.... .




Mereka cakap..

' Amboi. Datang kenduri kawen XXXX berdua nampak. Ada apa2 ke. Semalam pon kau pegi dengan dia gak kan. Jangan nak kelentong. Aku nampak kau dengan _______ ok. Sedondon lagi. Haha... Kali ketiga kau pegi ngan ______, konpem dia jodoh kau...'

Aku : *senyum... jawab kang salah. tak jawab pon salah. haila...*

Mereka : Anounce jela beb.

Aku : Ape korang neh. Kami kawan la.




Biarlah. Nanti dah nak kawen kami cakap la ekh. Tayah nak anounce2 bagai. Private n Confidential. Haha. Poyo lak aku rase. Aku simpan sedikit 'privacy' untuk diri sendiri.  ^^



Jawapan untuk soklan korang : Yeah. Dia BF aku. BF stands for Boy Friend = Kawan Lelaki.



For u : gud luck utk interbiu esok. jadi engineer nanti jangan lupa datang meminang! HAHAHAHA.




Monday, May 28, 2012

. bunian amek ke? .



 Misteri...


Aku nak cerita kat korang neh. Misteri Kehilangan Ubat Gigi.
 
Ini bukan main-main atau gurauan. Siyes weh! Lantaklah korang nak suka atau nak gelak guling-guling sekalipun.. Ni dah kali ketiga kes ni berlaku pada diri aku!


Ok. 1st time terjadi. Ubat gigi tuh baru separuh aku guna. Malam b4 tido, macam biasa lah aku berus gigi. Pagi esok, aku bangun pagi-pagi nak pegi kuliah, aku tengok, ubat gigi tuh dah tak hadeee! Wah. Konpius. Aku cek la jugak lam bekas mandi kawan-kawan. Sebab aras 1 tuh geng-geng aku je menghuni! Before tuh, ada sorang chinese guna toilet, so aku was-was jugak la. Tapi aku biarkan je. 


2nd time, masa tuh aku baru beli ubat gigi. Baru je guna dua kali. Pagi esok aku tengok. HILANG lagi! Arghhhh! Sakit jiwa aku! Dah la aku beli yang besar. Pastu hilang pulak! Siyes bengang beb! Siapalah HANTU MALAUN yang curik! Aku sempat gak terfikir, mungkin BUNIAN yang ambik! ==' Logik ke?


3rd time, masa ujung-ujung sem. Means, 3 4 hari lepas. Hilang lagi weh. Masa tuh aku barubeli jugak. And aku guna lam seminggu macam tu la. Nasib baik yang kecik gak. So, aku mula konfius..Adakah BUNIAN yang curik? Mustahil la kalau kawan-kawan amik sebab kami semua guna ubat gigi lain-lain. Means, jenama lain. Hmmm.. Makcik cleaner? Nonsense! Masalahnya yang aku je selalu hilang. Maybe ubat gigi aku tuh MENARIK sangat kot! Haila.... Sabau je la.








Sunday, May 27, 2012

. nama-nama Islam .



Just nak share nama-nama dalam Islam. Kepasa sesiapa yang nak cari nama  untuk anak, boleh la rujuk. ^^




Qistina Hafni - Keadilan & nisbah
Umair Rafi - Maju & yang meninggikan
Khalis Sufyan - Suci, ikhlas & nama sahabat
Fahimah Farwizah - Yang bijak & menang, berjaya
Nadiah Hannani - Pemurah, mulia & kesayanganku
Faris Siddiq - Yang alim & yang membenarkan
Haikal Hijazi - Pokok yang besar dan subur & kebersihanku
Najah Ilhami - Kejayaan & ilham
Minhaj Taufiq - Acara, biasa & pertolongan, petunjuk
Razita Raudah - Bunga & taman
Miza Mithalina - Berseri-seri & contoh
Salman Suhaib - Selamat, terkawal & kemerah-merahan
Inarah Allaq - Pencahayaan yang berkilat
Ammar Awwab - Beriman dan sentiasa bertaubat
Fakhir Haziz - Cemerlang dan bernasib baik
Aimy Afwan - Keberkatan & Kemaafan
Nadhim Nafis - Pengatur & bernilai, berharga
Yumma Najla' - Kanan & cemerlang
Tasnif Zakir - Mengarang & yang mengenang, berzikir
Ain Affaf - Mata yang lembut
Sayyidah Hannan - Puan yang penyayang
Zafran Nufail - Kejayaan & pemberian, hadiah
Sarah Humaira - Nama isteri Nabi Ibrahim & putih campur merah
Harraz Rifqi - Yang amat warak & lemah-lembut
Hannah Izzah - Kasih sayang & kemuliaan, kekuatan
Liyana Rasyiqah - Kelembutan & cantik, rajin
Fattah Nazran - Penakluk & persembahan untuk Allah
Faris Fawwaz - Yang alim, ahli penunggang kuda & berjaya
Abyana Nabila - Nyata, jelas & mulia, luhur
Adnin Najwa - Syurga dan bisikan
Abyana Adawiyah - Nyata, jelas & ubat, penawar
Filzah Fasihah - Belahan jiwa & yang fasih bercakap
Alleyah Harisa - leader & cultivator, lioness
Liyana Haziqah - Kelembutan & yang cerdik, pandai
Dania Dafinah - Hampir & kekayaan tersembunyi
Muaz Mirza - Nama sahabat Nabi & anak baik
Zafran Nufail - Kejayaan & pemberian, hadiah
Faruq Farabi - Pembeza antara yang benar dan salah & nisbah
Bukhari Darwisy - Nisbah & warak
Badriah Iwani - Cantik seperti bulan purnama & takhtaku
Nukman Hamzi - Kebaikan & ketegasanku
Karmila Muzfirah - Manis, padat & yang menang
Niyaz Iqbal - Doa, harapan & kejayaan
Mirza Hariz - Anak baik & pemeliharaan
Haikal Iffat - Pokok yg besar dan subur & kehormatan diri
Hannani Marha - Kesayanganku, kecintaanku & periang
Khairina Rauqah - Kebajikan & kecantikan yang menawan
Firdaus Safwan - Nama syurga & bersih, ikhlas
Adriana Iffah - Nisbah & suci, terpelihara
Fattah Nazran - Penakluk & persembahan untuk Allah
Arfa Lailani - Yang tinggi, mulia & malam
Syaza Syafiqah - Keharuman & baik hati, penyayang
Qistina Azra - Keadilan & dara
Hamra Batrisyia - Kemerah-merahan & cerdik, pintar
Aisar Rafie - Yang senang, mudah & tinggi, mulia
Irdina Marsya - Kehormatan kami & subur menghijau
Aisyah Haziqah - Hidup bahagia & yang cerdik, pandai
Qaid Danial - Ketua, pemimpin & nama Nabi
Balqis Safwah - Nama isteri Nabi Sulaiman & yang terbaik, yang bersih
Iwana Batrisyia - Takhta & cerdik, pintar
Aisyah Dania - Nama Isteri Nabi, Hidup bahagia & hampir
Hannah Farhana - Kasih sayang & riang gembira
Husna Farisah - Yang lawa, cantik & pengemudi mahir
Damia Aina - Kebijakan, keberkatan & mempunyai mata yang cantik

 p/s : yg BOLD tuh calon-calon nama anak aku ekh. hihi.


untuk maklumat lanjut, sila layari laman web n fb kat bawah ni. ^^
namanamaislam






 

. student hebat itu saya. argh. poyo pulak rasa .















Wednesday, May 23, 2012

. cinta itu BUTA .



Bahana cinta internet!


Sekarang ni ramai je yang jumpa calon-calon suami or iteri *kononnya*  kat internet atau lebih tepat lagi facebook, twitter or zaman dulu-dulu friendster. Tapi, ada je yang jumpa jodoh kat alam maya ni sampai ke jinjang pelamin. Wah. Bagus lah. Tahniah untuk korang.

Tapi ada jugak yang baru je kenal, terus loving2. Ahaks! Macam mana ekh dorang cepat sangat jatuh cinta nii. Adoinya pon. Tolong ajar aku sikit macam mana nak cepat jatuh cinta. Tak reti. ;p *poyo tahap kelapan*


Haa. Hati-hati la yea. Kita bukan leh senang-senang percaya tau. Macam gambar kat bawah ni haaaa..... ;p





 Ahahahaa.... ' dad is ar0und here..'


# cinta tak mengenal paras rupa????? ;p  #




. quotes : 33 .



Hidup penuh liku. :)





Smile is the best way to pass the situation.









Don't judge someone's choices without first knowing their reason.






Learn to appreaciate what you have before time forces you to appreciate what you've lost.






Never forget your first love, he's the one that started your hearts first beating.







The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return.






Tuesday, May 22, 2012

. nyawa-nyawa ikan .



Fenomena fesbuk dan exam.


Ala. Aku ni, taim-taim exam pon on fesbuk 24/7. Err... kadang-kadang aku on je. Tapi aku study h0kayyy. ;p

Fesbuk ni penting jugak, mana tahu, ada kawan-kawan dari IPG lain bagi soklan spot. IPG stand for Institut Pendidikan Guru. Haa. Untung la yea blaja kat IPG ni kan, ada soklan spot bagai. Ada soklan yang sebijik sedebik masuk. Ada juga yang terpesong 360 darjah dari soklan spot. Hah! Itulah yang terjadi pada paper Morfologi, nasib baiklah baca jugak tajuk lain.


Paper hari ni. Fuhh. First time aku tak dapat keluar awal masa exam. Biasanya pukul 4.30 aku dah keluar. Tapi hari ni, aku rasa SAYANG plak nak keluar awal. Killer paper bosss! Nyawa-nyawa ikan je jawab soklan tadi. Susah gila! Otak aku bekerja tanpa henti masa jawab soklan tadi. Berasap jugak lah otak aku ni. Haha. Sungguh tak disangka, paper Syntax of malay Language ni sangat menguji akal fikiran. Kuikui...






Kebiasaanya... Hihi.






. namamu kini jadi sebutan .




Kadang-kadang lagu tu dapat meluahkan perasaan kita. Kadang-kadang lagu tu kena dengan jiwa. Kan? Lagu ni sangat best. Walau banyak kali dengar. Tak jemu. ^^


E.Y.E - Namamu Kini Jadi Sebutan.







Ingin ku curahkan rahsia hati ku
Buat insan yang ku rindui selalu
Luangkan masa mu oh sayang untuk ku
Dengarlah kasih rayuan ku

Bukan ku meminta simpati dari mu
Duhai dewi ku hanya pengertian mu
Yang ku harapkan dari semenjak dulu
Semoga kan terbuka lagi pintu hati mu

Mengapa engkau meninggalkan diri ku
Ketika aku memerlukan cinta mu
Tiada penawar rindu ku ini
Yang melanda di kalbu

Kau warnakan dunia ku dengan pelangi ungu
Kau lakarkan hidup sepi ku dengan benang sutera
Cinta mu hingga aku terus terlena keasyikan

Dalam khayalan mimpi
Yang belum aku pasti
Kini ku harap kau kembali
Menerangi dunia ku yang sepi
Hati ku sunyi

Kau warnakan dunia ku dengan pelangi ungu
Kau lakarkan hidup sepi ku dengan benang sutera
Cinta mu hingga aku terus terlena keasyikan

Dalam khayalan mimpi
Yang belum aku pasti
Kini ku harap kau kembali
Menerangi dunia ku yang sepi
Hati ku sunyi

Nama mu kini menjadi sebutan ku
Sampai bila kah harus ku pendam rasa
Yang di landa rindu pelangi cinta mu
Yang kini bersemadi jauh di lubuk hati 



Sunday, May 20, 2012

. The Red Warriors .





SEGMEN TAHUKAN ANDA.



Tahukah sep kito? Kelantan F.A adalah satu-satunya pasukan bola sepak di Malaysia yang telah memenangi semua piala yang dipertandingkan di Malaysia

1)Piala Malaysia
2)Piala F.A
3)Liga Super
4)Liga Perdana
5)Piala F.A.M
6)Piala Emas Raja-Raja
7)Piala Presiden
8)Piala Sumbangsih


InsyaAllah lepas nie Piala AFC plak



 

Abe Ghadar sumbot gol terr. Bialah penalti pom. Gol jugok. Asal meney. Ko guano. Bialah haters nok oyak gapo pom. Negeri sep dio ado koooo? Mulut busuk supo lokey memey kito tok leh nk ttp boh. Yang pentim kito hepi blako. GKG!


n0 matter what others say, I'm a Kelantanese and i'm pr0ud to admit it :)





. payah noo .




Oh. Exam lagi 3 paper beb. 3 paper macam overload dah otak gua neh. Hihi. Apalah. Apalah Cik Kieranaa ni. Banyak bunyi pulak kan. Study aje lah. Kerajaan dah bagi elaun banyak-banyak. Baca buku je pon. :p



Haa. Apakah yang terjadi bila study menggunakan kaedah KATIL? Err. Tak pernah dengar ae kaedah KATIL? Kih2. Korang biasa buat ni. Korang pernah kot study atas katil. Kan. Kan? Hehe.


Aku rasa kaedah ni tak efektif kerana ia boleh menyebabkan kita tidur siap bermimpi lagi. Haha. Jadi elakkan. Melainkan anda benar-benar seorang yang TEGAR dan tahan NAFSU TIDUR.



Inilah jadi apabila study menggunakan KAEDAH KATIL dan ditemani oleh NOVEL. Kih3. Excellent betui Cikgu Kieranaa.



Memetik kata-kata seorang sahabat :


Kita tidak ditimpakan ujian sehebat Sumayyah yang seisi keluarganya dibunuh di hadapan mata.
Kita tidak ditimpakan ujian sehebat Bilal bin Rabah, dijemur, diseksa, dihempap batu.
Kit cuma kena bace buku BDP je kot.. tu pon payah no..

- Abu Sufian Supa'at 2012. Haha. Menyentuh jiwa ayat kau Abu!






Saturday, May 19, 2012

. quotes : 32 .



Its about life.



Love the people God gave you because He will need them back one day.




Never lose hope. You never know what tomorrow will bring.




The best way to make somebody remember you, borrow money from them.





Life is rough. So, you gotta be tough.





Be proud of who you are.





Friday, May 18, 2012

. ada yang tak kena .



CIKGU              : RINDU ?
RINDU              : Hadir Cikgu ..
CIKGU              : BENCI ?
BENCI              : SAYA !
CIKGU              : KASIH ?
MURID2            : Tak Hadir Cikgu ..
CIKGU              : SAYANG ?
MURID2            : Sakit Cikgu ..
CIKGU              : CINTA ? CINTA MANA.. ?
RINDU & BENCI : Cinta Pulang Cikgu ...
CIKGU              : kenapa ?

::: Serentak RINDU & BENCI Menjawab : Kerana CINTA Tak Akan Pernah Hadir Tanpa KASIH & SAYANG ... :)
 
 

Rindu itu satu anugerah.


. roti bertempayan .



Hiba rasanya mengingatkan exam masih panjang. 3 paper lagi wokkk! Uhuk.. Mau tercabut otak belah kiri gua ni nak baca buku PJ, BM ngn KH. Kenapa otak belah kiri je? Haa. Sebab belah kanan aku dah stapler+gam gajahkan beliau. Hahaha. Mungkin aku telah sewel setelah menjawab paper BDP dan Morfologi. :P


Haih. Rindu rumah. Sob sob. Mengenangkan rumah, teringat pula masa ayah ajak kami makan kat Restoran rezza, Batu Jong, Kuala Krai. Kata ayah, roti tempayan kat situ sedap. Aku pon orderlah. Sebijik je ponnns. Tapi tak habis jugakks. Haa. Apalah aku ni kan. ;p

Malamnya pulak, ayah singgah kat kedai makan Maksu aku, Cafe 59, letaknya di tengah-tengah bandar dan menjadi tumpuan pelanggan. Cewahh. Tolong promot. Pakcik Ju ngn Moksu, sila bayar gua. Hehehe.

.
.
.
.




Oh Roti.. Aku rindu.. Hukhukhuk...

Oh Megi Ketam... Slrrppppp...!



Mungkin fius ni dah longgar kot. Merapu je 2 3 ari neh. =='




Thursday, May 17, 2012

. baca buku lah! .




Kejadian sebelum paper EDU 3106 Budaya dan Pembelajaran dan paper BMM 3109 Morphol0gy of Malay Language. 

Maklumlah, paper EDU ni keboringannya tahap maksima. Semua tulisan je. Huk huk. Terbeliak mata den! Tahap pembacaan pon di tahap berbahaya! Maka, den bukak la lagu. Gila ke hape, nak hafal fakta sambil dengau lagu jiwang karat zaman pop ye yeh? Aha. Itulah aku. Hehe.



Fuh. Belah kiri buku Budaya dan Pembelajaran. Syabbas betei!



Belah kanan nota Morfologi.. Hebat anak ayah..!

.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.

Err.. Depan lobang hidong pulak pesbuk. Kuikuikui..


 


Maunye ayah ketuk kopalo den dongan ponyapu.. Hehe. Mahap la ayoh. Den bosan baco buku.