.

.

Thursday, February 28, 2013

. apa ke sengal budak ni .




Alkisahnya semalam. Petang, ada aktiviti kokurikulum kat sekolah. Aku uruskan budak2 bola jaringg. Tapi, padang tak boleh guna sebab line padang tak siap lagi. So, aku lepak jela dengan budak-budak kat depan padang. Budak-budak, macam-macam la cerita dorang. Semua benda nak tanya. Siap tanya artis kesukaan bagai kauu. Amar Asyraf pon dorang kenal. Kelas kau budak-budak sekarang. 

Mula dengan gosip artis, lepas tu gosip pasal cikgu pulak. Heiii. Budak-budak ni la. Macam-macam di tanya. At last, aku cakap, aku tak hade pakwe, tolong cari untuk cikgu. Ngehngeh. Mana la tahu, bebudak ni ada abang ke kan. Nak jugak cikgu jadi kak ipar korang. HAHA


Lepas tu dorang tanya, aku suka sape, cikgu Faiq ke, cikgu Ali ke. HAHA. Apebenda ntah budak ni. Pakwe orang la woii. HAHA. Aku jawab, cikgu suka Harith, anak cikgu Dasuki tu. Harith tu darjah 6. Sesaje je aku cakap, sebab aku syak, budak tu mesti hensem bila dah besar. Sesaje je ok. Bukan aku nak angkat budak tu jadi anak ikan. HAHA.

Lepas tu dorang cakap, Harith dah ada makwe. Aku buat-buat la frust. Then ada sorang budak tu cakap,

' cikgu, cikgu amek la ayah harith. ' sambil tangan tunjuk kat belakang aku. Elok je aku pandang, aku tengok cikgu tu berjalan ke arah kami. Errrr. Malu aku malu. Mesti dia dengar. Pasti! Pasti! Suara budak-budak mana reti nak slow. Bergegar seluruh bangunan sekolah. Hoiiii. Rasa macam nak letak muka dalam baju je. Tebal 20 inci kot muka aku time tu.

Lepas tu aku tak tahu nak react macam mana. Cikgu tu dah tersengih dah. Aku senyum je la kat cikgu tu. Dia paham kot. Budak-budak kan. Heiiii, budak budak ni memang sengal tahap kronik! Cikgu tu dah ada anak bini hoii. Ingat senang ke nak amek laki oranggg. HAHA.



gua malu. gua malu.


Wednesday, February 27, 2013

. Zizan dan Johan .






Ni dia BFF. :) Setia bersama selamanya.


Tuesday, February 26, 2013

. accept and learn .






There are things that we don't want to happen but have to accept. Things we don't want to know but have to learn. And people we can't live without but have to let go :)



 

Monday, February 25, 2013

. it's cute. :) .







It's cute when couples act like bestfriends or when bestfriends act like couples.


Bestfriend act like couples. Oh. Dulu-dulu selalu buat kan? Pelakon yang hebat kan kita. HAHA. :P

Couples act like bestfriend. Pon penah buat kan? Tapi memangg awkward gila kan. Lepas tu break off. Lepas tu jadi strangers. Sekarang kita start dari mula. Kita kan BFF. XD Hai nama saya Siti. Awak? :P






Sunday, February 24, 2013

. we are strangers .





we're strangers with memories.


. forever kita kawan .



Kadang-kadang, kita terlampau rindu seseorang yg pernah menjadi kawan baik kita sehingga kita teringat-ingat kenangan kita bersama dia. ;'(


Yes. Sangat rindu. Dia yang suatu ketika dahulu, dekat dengan kita. Selalu di sisi di kala susah dan senang. Gelak ketawa bersama. Kongsi masalah dan suka duka bersama. Tiada rahsia antara kita. Dialah sahabat. Sahabat selamanya. Bestfriend forever. Miss da moment dat we share. I'm just miss u badly. Really. -_-



cincin persahabatan. cermin mata yang sama.


Semua nak sama. Kalau orang tak kenal siapa kita. Mesti orang ingat kita pasangan kekasih. Pada hakikatnya, kita BFF. No wonder lah orang selalu salah anggap. Dan kita pon tergelincir daripada landasan. Sekarang, kita sudah jauh. Masing-masing terjatuh. Kita tak sepatutnya terjatuh. Kita janji, kita BFF. Tapi kenapa kita ingkar? Dan apabila kita tersedar, kita mula menjauh. Walaupun sudah saling bermaafan. Tapi seperti ada penghalang di situ.

I need my BFF. I want u back.! Kita usaha. Usaha untuk kembali seperti dulu. Awak sahabat saya. Saya sahabat awak. Hang out. Sembang seperti hanya kita berdua di dunia ni. Berkongsi apa saja tanpa rasa malu. U just like my bodyguard. Teman saya ke mana saja. U just like my brother. Berbakul-bakul nasihat di lemparkan di saat saya ada masalah. U just like special boyfriend. Penyelamat saya daripada 'buaya' itu. 

U told me dat i'm just like ur mama. Bebel tak habis-habis. Mesti pakai baju itu, baju ini bila keluar berdua. U told me again, i'm just like ur special girlfriend. Lakonan saya hebat di hadapan 'girl' itu. See? Sama-sama penyelamat. Awak hero. Saya heroin. Kita kan BFF. :)

Sekarang kita sedang mencuba walaupun, 'awkward'. Bukan kita dahulu pasangan sahabat yang paling ohsem? Kita boleh atasi rasa 'awkward' itu. Bak kata geng kita, 'sapa suruh korang bercinta. sayang ngan cinta tak reti beza? weii, BFF tak boleh bercinta la. kawan sampai mati. '

HAHA. Ayat pedih.

strangers with memories.

Lirik lagu yang lu bagi kat wa. Menusuk kalbu. -_-

You and me, we used to be together 
 Every day together, always 
I really feel that I'm losing my best friend 
 I can't believe this could be the end


Saturday, February 23, 2013

. emosi .




sumber : https://www.facebook.com/kelatesoccer

kejadian penalti itu. :)

maap la. tok napok. memey daley kotok ter. XD




Alhamdulillah. Walaupun seri. Walaupun emosi jugak la tadi. :)


. have to! .






Tiada insan suci tanpa dosa masa lalu. Tiada insan yang berdosa gelap masa depannya.


When the time c0me. Whether u are ready 0r not. Whether u like it or n0t. U have to make decisi0n.


 

. anak-anak hensem .



Buat pengetahuan korang. Rumah yang aku sewa ni area taman perumahan. Hausmate aku yang 2 orang ni mengajar kat Sk raub Jaya. Area taman perumahan ni. Aku dengan Syida kat SK Gali. Jauh sikit. Jadi, anak murid si Ada dan Zura ni selalu berkeliaran depan rumah. Datang sokmoo. :P

Biasanya duduk depan pagar je. Semalam dorang dapat masuk rumah. Hee. Ni semua gara-gara mintak tolong dorang carikan daun pandan. Kami nak buat puding. Jejaka pulak tu yang ramai. Hee. Cepatla besar anak-anak. XD


Hari ni pulak. Pepagi lagi mesej, tanya nak lauk tak. Dorang pegi kenduri area taman ni. Haha. Tapau untuk cikgu sekali. Swit gila bebudak ni. Hihi.  Area sini memang banyak perumahan, dekat-dekat je. Petang-petang, ajak cikgu jalan-jalan. Jatuh sayang jugak kat budak-budak ni kangg. :)


Bubur dan kuih. Kari dagingg termasuk sekali. Suka la cikgu, tak payah masak. Juz topap lauk sardin, sayur bayam dan telur masin je untuk hari ni. :)



Puding semalam. Pisang pon bentuk love. Tahu-tahu je nak bagi anak murid makan. Pisang ni terus jadi bentuk love.


see? sampai macam tu sekali anak murid sayang cikgu. jadi, kita sebagai cikgu, kena buat yang terbaik dan ikhlas semasa mengajar. :)

. feelings never die .





Feelings don't die. We all keep them alive by feeding them memories. That's the exact reason why it is so hard to move on from a loved one.


 

Wednesday, February 20, 2013

. i'm just fine! .







I'm just fine with who I am. I may not be the smartest or the most attractive person but I'm happy with the path I'm taking and I'm just fine with not having to step on others to achieve happiness.



 

Sunday, February 17, 2013

. don't keep running. stay cool .





Don't keep running back to the one person that you need to walk away from.


 

. quotes : 47 .





If you're lucky enough to get a second chance at something, don't waste it.



If a woman ask you a question, its better to tell her the truth because chances are she's asking you because she already know the answer.



 Ya Allah, if I hurt others, give me the strength to apologize. If people hurt me, give me the strength to forgive.


 I love hearing old songs I used to love. They're like memories you can always go back to.



I'm the girl your EX will hate, the girl your mother will love and the girl you'll want to be with.