.

.

Tuesday, February 22, 2011

:: budu oh budu. ::



budu? jijik ae korang dengar..? AWAS!!..jangan menghina makanan kami. aku cakap ni sebab ni realiti. ada je yang kutuk2 kami makan budu. weh..jijik ke? korang tak cuba. korang tak tahu ok! EVEN AKU ORANG KELANTAN. CENCALUK PON AKU TARAM JE. so, jangan la nak mengutuk sane sini k. chill! :)

ops. ni bukan nak protes. juz nak warning je. hehe. ok. aku penah dengar orang cakap. makan budu leh jadik bodoh. wei. mane korang dengar haa? korang da buat research ke? ce cite..ce cite..haha..

aku makan budu dah 21 tahun. boleh plak jadik cikgu. haha. profesor2 kat universiti tu baham budu. boleh plak jadik prof ek? ;p

dah la. lantak lah korang nak cakap ape. aku takot. yang kutuk2 2 je yang HIRUP budu. ;p so. buat tatau sudeyh. ;p

haa..aku ada jumpe khasiat budu.

jum bace ye. sila klik sini! ~salam pantai timur.com~

dalam artikel ni. ye ade cakap. BUDU BOLEH ELAKKAN KANSER DAN TINGKATKAN IQ. so? jum hirup budu ramai2!...haha..





8 comments:

qasehraihan said...

waaa.....budu..suker suker..hehe

Lya Colours said...

budu la best. saya pon dulu tak makan. then bila masuk alam study kat u, ramai member klate and diorang pon ajar makan budu. lama2 sukaaaaa

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

kak raihan >> suka gak! hee~

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

lya >> taw xpe. best sgt! ramai gak yg mcm 2. ikot mmbe.

bunga said...

suka budu..yahh..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

suka jugak!

ispeakmalay said...

budu sedap gila ok. korang kutuk lantak korang lah. tu rezeki Allah bg jugak. dalam tu ikan bilis je pun. tak tau makan, tak pernah tgk cara org buat budu, jangan lah duk reka cite bukan2. huhu. ni geram ni.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

taw xpe.
sy pon geram..:P

try rase tengok. konpem nak lagik! hee~