.

.

Saturday, September 29, 2012

. along dan adik nombor tiga .




adik yang ketiga  : long, ak xskor la exam lepas. susah la soklannye. 

aku                        : soklan ssh ke kau yg xstdy. 


adik yang ketiga  : aku stdy la. soklan kt mrsm ni mmg ssh... sumpah..


aku                        : ?? eleh. kau sebok bercinta kot.


adik yang ketiga  :  kau dulu xskor spm sebab sebok bercinta jugak lah!

 
aku                        : kuang ajo kau ek!  




Memang susah soalan exam kalau dah namenye belajar kat mrsm. Aku dulu pon sawan gak masa mula2 masuk mrsm. Maklumlah, baru form 1. Tetiba je soklan exam macam soklan orang nak amek degree kan. haha. Sumpah susah berbanding soklan exam kat sekolah harian. CHOP CHOP!. Bukan aku nak cakap sekolah harian ni tak bagus. Cuma, maksud aku di sini, soklan2 from mrsm ni memang susah tahap cipan, gaban dan tahap ayam berak kapur noksss! Ahaa. Tak caye? Haa. Tanya la bebudaks mrsm sekalian. Aku taknak lah korang cakap.. ' ala poyo la minah ni. mrsm je kot. ' :PP

Dah tu, belajar pulak, bapak punya laju. Haa. Semester first tuh dah cover semua topik. Semester kedua just untuk review dan jawab past year punye paper. Hah.! Gila kau! Belajar pulak banyak kena buat presentation. Arghhh! Kenapa aku bijak sangat boleh masuk mrsm ni? :P Haha. Sila abaikan ayat yang agak angkuh + sombong + berlagak + poyo nak mampus di situ oke. :P

Masa exam tuh, otak aku ni tak berhenti memproses maklumat, mencari formula, mencetak kembali apa yang aku belajar dan sehingga aku sawan jugaklah dalam dewan exam tuh. Haa. Lama-lama, aku boleh adapt lah keadaan tuh. Bersedia menghadapi kemungkinan yang otak aku akan jammed mase exam. Haha. Siyes aku tak tipu oi. Aku ni bukan bijak sangat pon kan. Lepas tu mula la otak 'hang' mase exam. Haha.

Dah, dah. Malas nak merepek malam-malam buta ni. Esok ada kursus kawen. *apa kaitan?



nota kaki : walaupun otak jammed. aku berjaya jugak habiskan 5 tahun kat mrsm. ahaaaa. :)

 

2 comments:

Diya Edhayaa said...

pnah try jwb soalan dr mrsm.. mcm nk gileeee!

♥ cik kieranaa ♥ said...

@Diya Edhayaa

kann? huhu. mcm 2 la i selama 5 thun. tp ok la. da biasa kan.