.

.

Thursday, September 10, 2015

. Xplore Borneo : Trip ke Semporna. Last Day dan Total Bajet .



Berakhir sudah percutian idaman kalbu. Arghhh. Serius rasa sekejap gilaaa. Err. Dah memang kejap je dua hari tu sitiiiii! Hahaha. Masa tetap berjalan okeh. Isnin, perjalanan balik ke destinasi masing masing. Pukul 7 pagi, kami berkumpul di lobi. Aku, Fet, Nas, Yu, Aina dan Wahid akan naik van resort ke Tawau. Kami naik flight ke KK. Anep balik Kunak. Kak Sara, Nizam dan Faiq balik Kinabatangan. Ainul pulak ke Tenom by bus.

 Bai hotel! 

Acara wajib. wefie.

Flight kami ke KK transit Sandakan kejap. Boarding jam 955, touch down jam 1200. Dari KKIA tu kami pun membawa haluan memasing. Kononnnn. Lepas tu jumpa balik kat kedai makan. HAHA. Ngam pulak time ni Fet balik ngan hosmet dia, Alip dan si Jambu. Dua ketul ni geng kami hiking Gunung Kinabalu hari tu. Sembang pung pang pung pang. Lama tak jumpa kan. Lepas tu, dorang balik Kudat. Nas balik Labuan. Kami pun bertolak ke Lawas
 
Mabul, u'll be missed!

Memang suka melompat. T__T

 Bohey Dulang

 Pulau Sibuan

 Candid


   

Single and taken. ;p

Ok.jauh wey merepek. sebenarnya nka update pasal bajet ke Semporna ni haaa. Jauh menyimpang dari topik asal. hahah.

5 bulan before trip aku dah bukak tabung untuk ke pulau pulau ni semua. bajet aku RM700. 

Tix KK-TAWAU ( Air Asia )        = RM 117.50
Tix Tawau - KK ( MAS )             = RM 107.50
Hotel                                             = RM 71 ( 3 hari )
Sewa bot/Lunch                         = RM 95 ( Mabul, Kapalai ) / RM 90 ( Sibuan, Mantabuan, Bohey )
Makan                                         = RM 80 ( breakfast/dinner - tongtong duit 11 org )
Van ( airport - hotel - airport )  = RM 40
Minyak kete ( KK-Lawas-KK )  = RM 30

TOTAL BAJET KE SEMPORNA = RM 631

so, baki RM 69 hengget tu aku masukkan ke dalam tabung next vacation. Heee. Tak savaaaaarrrr for the next trip!

Nak explain pasal hotel. Kami 11 orang. 5 perempuan,  6 lelaki. kami booking dua bilik standard king ( twin bed ). add satu katil untuk setiap bilik. jadi total semua divide by 11, jadi la rm71 per person. duit makan pun kami kutip rm80 sorang. bot ke pulau pulak, memang kami sewa 1 bot khas untuk kami je. ngam ngam 11 orang + hanan ( brader yang manage ) + driverbot. bukan apa, kalau campur dengan orang lain, tak best nak berjimba dan bergelak ketawa. hehe. kate nak have fun. enjoy the vacay kannn. ;p


Miss you already guys. Till we meet again! Next trip. ;')

happiness is real when shared ;')

1 comments:

Al Nuraa said...

ni semua geng cikgu ka?? hehehe