.

.

Sunday, November 15, 2015

. Tips : Tempat Makan Best di Langkawi .


Memandangkan aku akan ke Langkawi pada cuti sekolah akan datang. So, gigih la aku search tempat makan best or wajib pergi kat Langkawi. Aku ada jugak tanya hausmate aku, dia orang Langkawi. :D

 Pantai Cenang

1. Restoran Haji Ramli

sumber : google
2.  Burger yang dijual guna lori

3. Restoran Haji Jelani

 

4. Harum Aroma Cafe

5. Restoran Mangga 2 


Kuah

1. Restoran Wan Thai
 

2. EE Burger

3. Jai Seafood & Western

 

4. Kedai Makan Nelayan

5. Restoran Bamboo

 

6. Fish Farm Restaurant

sumber : link

7. Restoran Pak Haji Ya Nasi Ayam

sumber : link
 Lain-lain

1. Hafiz Rojak

tempat makan best di langkawi murah sumber : link

Dia guna van je. Tapi rojak dia femes meletop letop. Siap masuk JJCM lagi. Wajib try. Noted! Lokasi Van ni Pantai Kok atau Kuah. Pepandai la cari ye.  

2. Restoran Seashell

restoran di langkawi yang sedap sumber : link


Makan di sawah padi. View memang superb. Marked! Lunch or dinner is available. Jangan risau sebab ada pelantar kayu. Pondok pun ada kipas. If tak nak makan kat pondok, boleh makan dalam kedai.  Lokasi di Laman Padi, Cenang. 

3. Kak Yan Nasi Campur

 Boleh try kerabu bronok dan aneka lauk. Ni kalau aku datang dengan family, memang wajib bawak datang sini. Lauk-pauk, ulam-ulaman, kerabu.. semua ada. meriah lah baq hang. wajib try! Aku akan cuba makan kerabu bronok. Errr. boleh ke??

4. Laksa Kaw Ikan Sekoq.

Lokasi tempat ni di pantai hujung airport. Ni memang double wajib pegi. Hausmate aku pun dua tiga kali dok sebut. Suruh aku cuba. Laksa dia memang sedap sungguh! Makan ngan ais kacang sambil tengok view pantai. Dia siap pesan, mai sini waktu petang. Kalau pagi memang tak dak apa la. Boleh tengok sunset and kapal terbang landing. :P

5. Nasi Dagang Pak Malau

Berdasarkan pembacaan aku kat blog ni, warung dia simple, tapi view die cun! Ake ni jenis suka tempat cun macam ni. Sesuai sangat la breakfast sambil tengok kehijauan sawah tu ye.

 

Lokasi : Masjid Bukit Temin, (Jalan Makam Mahsuri, Mukim Ulu Melaka)

So, boleh dah mark mana kedai yang wajib try. Aku dah siap highlight warna kuning ok! Haha. Act, banyak je lagi kedai makan. Tapi yang aku up ni tempat femes and ramai yang suggest.


Happiness is real when shared ;') 


4 comments:

isma said...

tq for sharing. next week ke langkawi untuk seminar. bley singgah kedai makan sedap :)

Zai LC said...

kat Langkawi nie, tgh mencari kedai makan yg disyorkan :)

♥ 미스 kiera ♥ said...

@isma

sama-sama kasih isma. :)

♥ 미스 kiera ♥ said...

@Zai LC

have fun! semoga jumpa la kedai2 tu ye. sy hari tu pun gigih mencari :P