.

.

Friday, June 17, 2011

3 tahun lagi nak kawin.Hazama Racang Kahwin Dalam Masa Tiga Tahun
Oleh FERIDE HIKMET ATAK
Hazama ketika membuat persembahan akhir AF9. Foto M. AZHAR ARIF
PUTRAJAYA: Juara Akademi Fantasia musim kesembilan (AF9), Hazama Ahmad Azmi atau Hazama, 27, akan berkahwin dengan kekasihnya dalam masa tiga tahun lagi.

Hazama berkata, perancangan tersebut akan dilakukan selepas dia menamatkan pengajian jarak jauh, Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa di Universiti Utara Malaysia (UUM).

"Ketika diserapkan ke AF9, saya terpaksa menangguhkan pengajian buat seketika dan selepas ini saya akan sambung semula sehingga tamat pengajian dalam jangka masa tiga tahun.

"Selepas itu barulah boleh kahwin. Alhamdulillah, saya sudah selangkah ke depan dalam memajukan karier nyanyian serta kehidupan saya," katanya.

Tambah Hazama, sebahagian wang tunai sebanyak RM200,000 yang dimenanginya itu, akan disimpannya termasuklah untuk menguruskan soal perkahwinan.

"Inilah kali pertama saya menerima sejumlah wang yang besar. Terlalu banyak perkara yang difikirkan. Selain menyimpan, mungkin saya akan menggunakannya berkaitan dengan kerjaya muzik saya," tuturnya.

Sementara itu, sejak Hazama tampil dengan gaya bercelak sepanjang membuat persembahan pada konsert mingguan AF9, dia bercadang untuk mengekalkan imej tersebut.

Ini kerana imej tersebut membantu dirinya menjadi lebih yakin ketika berada di atas pentas.

"Bermula hari ini, saya akan muncul dengan imej bercelak, sama seperti pengetua kami, Amy Search.

"Apa-apa pun, kalau boleh saya mahu menjadi individu yang membawa imej berkenaan mahupun muzik kepada umum," ujarnya yang mempunyai single lagu terbaru, Cinta Teragung.

uh. sentap iols tau uols. 3 years. ade sape2 nak caras Ama ke? 3 tahun, apa-apa pon boleh terjadi. lagi pon heols tak show awek die. hehe. btw..all d best to Inarah..!


0 comments: