.

.

Tuesday, April 3, 2012

. demi ikan patin masak tempoyak .



Ikan patin? Sapa kat sini tak makan ikan patin angkat tangannnnn???!!! Uhhh. Rugi sangat la bagi sesiapa yang tak makan ikan patin masak tempoyak ni! Awesome! Marrrvelousss! Aha! Femly aku semua suka kot. Setiap hari Jumaat, benda ni dah jadik menu wajib pulak. Sebab pagi2 ada pasar tani. And banyak jual ikan-ikan segar. Biasa mak aku akan buat masak tempoyak or asam pedas ngan ikan talapia. Sebab semua orang lam femly aku suka. Superb punya suka. Time aku balik, baru la aku mengada-ngada mintak ikan patin. Sebab ayah and aku suka ikan patin. Ehe. Anak ayah la katakan.


Tapi mak aku ni geli siktla nak siang or basuh ikan sungai ni. Terutamanya ikan patin and ikan keli. Ohoo. Akulah mangsanya yang kena basuh semua tuh. Tapi, demi MAKAN, aku sanggup!


Alkisahnya, masa cuti sekolah bulan tiga ri tu. Aku ngidam la nak makan ikan patin. So, hari Jumaat, aku kua ngn mak ayah aku. Pegi pasar tani (pasar pagi). Adik-adik semua kat umah. Sempat la jadik anak tunggal buat beberapa jam. Hehe.

Nak carik tempoyak, punya lah susah. Dari pasar tani tuh, hingga ke dalam pasar besar. Last2 jumpa la yang macam gambar kat bawah ni......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






HAHA. Tempoyak cap brands! RM2. Haa. Kecik bebenor. Sekali masak je dah habis licin tempoyak niyy. Alahai. Penat mencari sana sini. Ni je yang dapat. DEMI IKAN PATIN. ^^



2 comments:

E said...

tahu doh. fmly awok 2. brehi bena la make msk2 asam pedas ni.
tp sy nk make tomyam hop awok buat.
srupo dulu2. sedappp. :)

♥ cik kieranaa ♥ said...

errkk....
=='