.

.

Thursday, April 5, 2012

. realiti hidup .




Realiti kehidupan. *apebenda la aku nak merepek ni*


Minggu ni, banyak perkara yang 'annoying' dan buat aku tertekan. Alhamdulillah, aku dapat atasi. Sebab aku jenis cool. Rilek. Jangan campur masalah peribadi dengan kerja. *macam dah keje* Aku ni tak suka terbawa-bawa mood yang tak ok tu depan kawan-kawan or mudy masa buat keje or tengah mengajar. Sebab aku consider la kawan2 sekeliling kan. Spoil pulak mud org tu kan. Even kadang-kadang aku termudy jugak. Nobody's perfect kan. ^^

Bila aku pikir2 semula. Banyak dugaan sepanjang praktikum ni. Masalah itu. Masalah ini. Kawan buat hal. PRINTER buat hal. Macam-macam. Sampai satu tahap, aku tak boleh nak kawal. MENANGIS. Tu je lah boleh buat aku LEGA. Dan aku ni tak suka nangis sorang2, kena ada someone yang dengar. Haha. Annoying kan? ;p


Thanks kepada dia yang sudi 'teman' aku nangis. Yang sudi bagi nasihat. Yang sudi melayan mood aku. Thanks a lot!


Think positive! Maybe ada la pengajaran di sebalik apa yang berlaku. Mungkin Allah nak 'buka' mata kita tentang apa yang berlaku di sekeliling kita. Mungkin dugaan tu juga cara Allah nak 'tegur' kesilapan kita. Ya. Kita tak sedar kita dah lakukan kesilapan yang membuat Dia murka. Jadi, Dia 'tegur' kita supaya kita sedar and cepatcepat perbaiki kesilapan tu. Dont do it again! Sebab apa Dia bagi ujian tu. Sebab Dia masih sayangkan kita. ^^


Mungkin juga kita ujian dan dugaan tu sebagai balasan atas amalan-amalan kita yang tak elok. Bila aku renung balik. Ingat balik apa yang aku buat. Apa yang aku cakap. Ya. Terlalu banyak khilafnya diri ini. Ya Allah. Sehingga aku sebak sendiri. Ampunkan aku Tuhan. Aku akan cuba sedaya upaya mengubah perangai. Sikap. Cara percakapan. Tapi aku perlu kekuatan dariNya. Aku akan terus mencuba. Mungkin berdiam diri itu lebih baik.



10 comments:

E said...

be strong. i know u were strong enough.
im watching u friend.

♥ cik kieranaa ♥ said...

haha. asal la awk xgne akaun sniri ni. tkot kntoi ngn awek ke ape e oit. :P

E said...

haha. sedak teh awok ni.
lamo xdga awok pggl E. sero po swit jah.

♥ cik kieranaa ♥ said...

swit la sgt deh.
haha. jgo2. awek awok stalk blog sy. berigat.
kae xpasal2 sy keno hambat ni..

E said...

haha. dio thu ko blog besfren sy ni?
bia la. hak sy la nk saim. nk baik nga sapo. kito kae bff sjak zame skoloh lg.

♥ cik kieranaa ♥ said...

oloh. terrrharu la. kiki
untg la saim2 awok dih..baik. caring pulok 2..

E said...

hm. untung la sgt.
kalu untung, bkpo awok ngaju sapa 2 3 purnama...
nk gilo nyari awok.
msg kol sumo xlaye.
kuat ngaju saim sy sore nih.
hehe

♥ cik kieranaa ♥ said...

uish. senyap2 la. malu la.
bukey ngaju. sakit hati.
kah3.
awok ni msti stalk blog sy dop.
berigat doh wahai incik E!

E said...

haha.
nk balik kg ni.
jom la balik gop.
lamo bzaman xjupo ni..

♥ cik kieranaa ♥ said...

bln 5 deh.