.

.

Sunday, April 22, 2012

. sesi bersilat di dapur .





Haiih. Tajuk macam hebat. Kan? Kan? Minggu ni aku berdua je dengan Ezzati. Hmm. Yang lain? Oh. Ada ke Seremban. Ada ke KL. Balik umah. Huhu. Nasiblah rumah jauh ni. Menetap jela kat KUALA LIPIS terchenntaa nihh! *stres*


Kononnya plan kami nak masak nasi goreng tom yam la. Nasi goreng kampung la apa la. Last2, baru teringat beras and perencah ada dalam kete Syida. Haiyarkk.. Tuan empunya pulak ke KL. Hmm. Apa lagi, jom buat 'nasi goreng bodo'. Hihi. Nak tahu kenapa 'bodo'?



Haa. Sebabnya, kami tumis bawang+ikan bilis+garam+cili+nasi. Siap! Ahaa. Walaupun tanpa sayur mayur, ikan mikan..ayam mayam.. Kami bedal je. Da lapar kan. Aku main campak-campak jela. Terdesak beb. Da la masak guna rice cooker je. Haha. Benda ni biasa da terjadi kat asrama kan? Kesian kami kan..Sob sob... Ma and ayah, sila kesian kan Kaklong. Bolehlah kiranya menghadiahi Kaklong sebijik Preve agar kami tidak lagi kelaparan. :P *apa kaitan preve dengan lapar?Hahaha*



Menu utama kalau masak guna reskuker(rice cooker) biasanya, sardin, telur goreng, jagung rebus, ikan bilis.. Haa. Standet la tuh. Hihi. Best woo.. Masa ni rajin pulak nak masak. Kalau kat rumah.. Haremm. Haha.



Alhamdulillah, makcik guard kat asrama bagi kami lemang. Siap dengan gula melaka lagi. Rezeki-rezeki. ^^




 

1 comments:

Fatin Najwa said...

Kalau lapar, telur goreng pun rasa pizza. Haha :D