.

.

Wednesday, October 19, 2011

:: sekilas debat IPG ::




Debat. Aku pendebat kah? Oh tidak! Cakap pon slow. Ade hati nak jadi pendebat...! Bhahahaha. Aku juz jadik L.O or License Officer atau orang yang mengiring and uruskan pendebat2 ni laa. Sorang L.O untuk satu IPG. Aku dapat IPG Kampus Gaya bah! Ehehe. Boleh berkenalan dengan orangg Sabah. Budakbudak aku semuanya dari Sabah. Asal sane. Senior lak tu. Dorangg ni Semester 6. Sorang je junior. Dorangg ni memang baik and sempoi jep.



Wif Lala. Suku akhir dan separuh akhir Debat IPG.



Mulamula b4 budak debat ni datangg. Aku ngan kawankawan punyalah berdoa. Supaya budakbudak yang kami jaga tu kalah cepat. Sebab malas kann. Tapi bila dah stat debat. Aku jadik excited. Hope sangat dorangg menang. Best lah pulak kann. Awal-awal pusingan saringan, aku dah dapat agak. Team yang aku jaga neh, hebat dowh. Pendebat terbaik setiap pusingan, akan dapat kat si Farik. Perghh. Terpegunlah aku tengok dia bercakap. Laju gila! Macam roket Apollo!


6 pertandingan saringan, suku akhir, separuh akhir. Semua Farik sapu. Pendebat terrbaikk terr.! Then, sekali je dorang kalah. Masa lawan dengan IPG Temenggong Ibrahim masa saringan. Jumpa pulak IPGKTI masa separuh akhir and IPGK Gaya menang. Siyes best weh. Aku pulak excited. Masa suku akhir aku suka! Geng2 IPG _______ memang kena belasah habishabisan dengan dak2 Gaya neh. Adoi. Kesian lak aku.


Seperti yang aku jangka. Final debat, jumpa dengan IPGK Bahasa Melayu. Best lah jugak kan. Tahniah kepada IPG Gaya. Memang menang bergaya! Tahniah juga kat team IPGKBM sebab dah buat yang terbaik kan. Macam biasa lah. Pendebat terbaik si Farik...! Sepanjang pertandingan, sekali je IPG Gaya kalah. Perghh.. hebat!


* Farik. Paizal(IPGKBM). Me. Hafifi. Hamzah. Nadia. Lala. Faiz(IPGKIK)


Kenangan bersama mereka. Team IPG Gaya yang pakai kot je ek. Hehe. Hafifi. Hamzah. Nadia. Farik. Hope g Sabah nanti dapat tumpang umah dorangg. Hehe. :)



2 comments:

EnciK AxixOu said...

npe x join skli..

avam ming said...

fuyoooo ... mcm najwa latiff la awop .. heehe