.

.

Monday, October 8, 2012

. ayah tak rasa nak menantu lagi. FULLSTOP .



Whoaa. Wat a sunny day. Eh. Suuny day ke uols? Kat Kuala Lipis ni tak hadeee lah sunny sangat pon. Jo'ong day ade lah. Haip! Jo'ong tu maksudnya mendung ye. Take note. :P


Then, hari ni, dengan mata sembab. Err. Sembab or sembap? Ah. Wat eva lah. Ha. Dengan mata kusam, eh, sembab, aku ke Dewan Kuliah. Kununnya hari ni bebudaksss semester 6 ada ceramah pra-perkhidmatan. Ah. Kusut. Dah la mata mengantuk tak cukup tido kan. Ada ceramah bagai pulak. Siyes rasa nak tumbukk orang. Lepas tu. Tadaa...! Surprise! Aha. Bukan ceramah noksss! Urine test pulak. Hukhuk. Nasib baik semalam masa kat kampungg, aku tak tibai PETAI JERUK makk aku. Kalau tak, nasib lah pegawai yang test urine aku tu, maunye pengsan bau petai. Bhahahaha...!


OK. Aku rasa intro yang tak kena dengan apa yang aku nak merepek sekarang. Zzzzz.... =='


Alkisah di sini, petang semalam, aku teman makk dengan ayah aku pegy bank. Ada la urusan mereka. Then, aku sempat la merayau kedai buku kat sebelah bank tu. Sempat jugak buang duit beli novel. Ok. Bukan kess beli novel aku nak cerita. Tapi kes lain. Stay tuned ok.

Haa. Jumpa la sedara ayah aku. Bapak lama tak jumpa makcik tuh. Rasanya aku pon dah tak cam dia. And dia pon berkali-kali ganda tak cam aku. Masa kecit-kecit dulu kurus je. Sekarang dah macam doremon dah. :P


Ayah aku cakap la ' ni anak sulung kito...'

Makcik ' owh, satu sekolah dengan Ayu dulu ye..?'

Aku ' aah.' #sambil senyum then salam makcik tuh. hope la dia berkenan buat menantu, memandangkan anak dia doktor. hensem bergaya. tinggi lampai.  

Then makcik tu cakap lagi ' ke nak dapat menantu doh ni?'
 
Aku pon gelak-gelak gaya sopan la. Ayah aku dengan spontannya  jawab :

' EH. Lambak lagi ni. Setaung lagi belaja. Kijo dulu. Tak raso lagi nok na'tu '

Ok. Tak paham kan? Meh sini aku translate kan.

'Eh, lambat lagi kot. Setahun lagi baru habis belajar. Lepas tu, kerja dulu. Tak rasa lagi nak menantu '


ZzZzzZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Berkelip-kelip mata aku uols. Oh Ayah. Huhu. 

Ayah tahu tak Kaklong dah siap-siap ambik kursus kawen...?
Apa ni? Apa ni?










6 comments:

Khalilah MNor said...

Hehe... face to face ngan ayah. Nanti phm le tu. Kalau tak boleh, tunggu aje. ;) Gi je la kursus kawin, nnti tak pyh ulang2 dah gi kursus kalau dh keje..

jaakechik said...

huk aloh, ayoh pom cepat potong stim! anok nyo baru start enjin nak feeling ngn doktor..hehehehehe.... melepassssssssssss....

nik ros said...

ehehe..ayah dah bgtau awal2 yea tak nak anak dia kwen lagi.

♥ cik kieranaa ♥ said...

@Khalilah MNor


hiii. xde niat pon n kawen lg. duit tarak maaa. ^^
da pegy kursus tu. hii

♥ cik kieranaa ♥ said...

@jaakechik
tahu xpe. baru nk feel ngn doktor. hii

♥ cik kieranaa ♥ said...

@nik ros

da byk kali bg hint da... hiii. melepas lah.