.

.

Thursday, November 22, 2012

. BANDUNG # last day .



Last day. Huk huk. Macam tak percaya je. Sedih dong mau tinggalin Bandung! Seronok dah duduk kat sini. tapi, untuk bercuti la, kalau nak menetap pr keje kat sini, idokkk le. sebab, ermm.. nantilah aku cite ek. ^^

Ok. Last day, plan asal kami nak ke Pasar Baru (lagi), Cibaduyut, tempat barangan kulit.. Last-last, kami juz ke Pasar Baru sementara tunggu lecturer(s) ke spa.Sebab semua reject bila lecturer ajak ke Cibaduyut.  Penat da semuanye! Haa. Lecturer aku gelak je. 1st time kami tanak jalan! :P

 Another 3 hours in Pasar Baru. Hmm. Apa lagi, shoping lagi la! Kali ni best la sebab kami bebas nak jalan area mana pon. Kalau hari first tu, kami tak dibenarkan merayau-rayau sangat. Takut sesat dalam PB tu pulak and takut kena culik dengan Mat Indon  katenye! Kihkih. Masa first day tu, kami kena eskot kot. Aku dengan kawan2 ikot our dupir je. Supir tu pemandu van kami. Agus nama dia. Nice la, dia bawak je mana kami nak pegi and bawa ke tempat barang yang kami nak.



Me wif my buddies! Syida and Syahida. Me? My name is Siti. 3'S inda house! :)
 
Otw. Muka tak berapa nak ceria. Sebab da nak balik kan. Siap check out da. Hukhuk. 
 

Before ke Pasar Baru, kami singgah ke Gedung Sate.




Ahh. Muka selebet!

Korang tahu tak Gedung Sate tu ape? Haa. Meh kongsi-kongsi maklumat dari mr. gugel.

Gedung sate adalah salah satu Icon Bandung dengan gedung yang dipuncak menara sentralnya ada ornamen sate, setelah mengetahui Gedung yang pernah ditulis sebagai bangunan terindah di Indonesia ini demikian, maka mereka pun tersenyum. Gedung Sate adalah Gedung Pemerintahan Propinsi Jawa Barat, tempat Sang Gubernur dan jajarannya bekerja.
 


Ni pulak bangunan lame. Ada ayat2 Belanda kalau tak silap. Ke Portugis. Ahh. Lupe! Semangat si Farid baca words tu. Sebijik macam Belanda mix dengan Jawa. Kahkah. 
 


Sempat lagi posing gaya skema kat depan bangunan bersejarah ituueeww.

 


Muzium Konferensi Asia-Afrika atau dalam Bahasa Indon - Museum Konperensi Asia-Afrika.
 



Lastly, Pasar Baru again. Kami bebas nak jalan kat mana. Yang penting, kena ontime berkumpul kat Lantai 7 (aras 7), depan lift. Oke bos! Haa. Mula dengan tempat handbag, kasut, then blouse, kain telekung, kain pasang and round setiap tingkat! Fuhh! Capek yang amat dehh. Sempat juga la tambah koleksi barang shoping. Kehkeh.


Ni hasil shoping first day. Haa. Penuh 1 bagasi + 1 hand luggage. :)


Sekian untuk entry kali ni. Next entry, aku nak story pasal kehidupan mereka pulak.



to be continued....




2 comments:

Pn. Sheila@CC said...

yuhuuu... byknyer soping....

gamat tuk jerawat pun ada... hehe

nadia said...

jelesssssss T___T
nak pegi bandung lagiiiiiiiiiiiiii