.

.

Wednesday, November 7, 2012

. pon pon... posto posto..



Weh. Ada lagi ke posmen cakap POSTO POSTO sekarang ni? Muahahhaa. Non hadeeee dah kot. Sebab posmen yang datang rumah gua. Tak hade pon cakap cenggitu. Dia hon-hon je. Haha.

Aku nak cerita pasal hobi aku sebenarnya. Selain berblogging, aku suka baca novel dan kumpul novel. Walaupun rasa rugi, sebab beli lepastu baca sekali je, tapi aku rasa puas.. Korang tahu tak puasss? Hii. Lantak lah apa orang nak cakap kan. Dah hobi aku. Lagi bagus dari hobi yang entah hape-hape kan.

Satu lagi, aku suka beli online. Senang. Klik sana. Klik sini. Bayar. Lepas tu tunggu je novel sampai. Kadang-kadang sehari dua je. Terus novel tu tercongok depan pintu. Keh3..



See? URGENT! Haha. Novel ni sampai kat rumah sehari before aku cuti. Biasanya aku akan bagi alamat hostel. Tapi bila time cuti or dekat-dekat cuti, aku akan alamatkan terus ke rumah lahh. Hii. Then, posmen pos laju ni posmen yang khusus untuk hantar barang pos laju. So, dia akan tepon kita untuk dapat kepastian. Tang mana rumah, celah mana rumah. Sebab rumah aku kan kat kampunggg. Sori, hujung kampung. Hii. So, terpaksa lah abang posmen call aku. Dah tiga kali posmen yang sama hantar novel aku. Tapi, setiap kali dia  datang, aku memang tak hadeeee.






Yeayy! Novel aku yang ke 38, 39 dan 40. Dan novel bacaan aku yang ke berapa ratus entah. Lupe. ^^'




9 comments:

dye.yana said...

eh, novel pun dah boleh beli online? selama ni tau boleh beli baju je online.

♥ cik kieranaa ♥ said...

@dye.yana

of kos la boleh cik yana. hehe.

lagi senang. ^^

jaakechik said...

jaa pon minat baca novel...sejak ado anok ni jah slow sikit..hehehe...

p/s : ada kat kelate kat mana?

♥ cik kieranaa ♥ said...

@jaakechik

Hii. sy akn pastikan maso ad anok nnt pom buleh bco novel lagi. ^^

kelate kat mache. :)

nadia said...

cikguuu,
dulu pon saya suka baca novel. tapi time lipis dulu je la. sekarang langsung takde. mungkin sebab sibuk berfb kott. kuikuikui

jaakechik said...

p/s : jaa kat wakaf bharu..hihi... next week jaa ada wat pjumpaan kecil ngn geng blogger kelate... first time nak jumpa diorang... kalu nak join dtg la ke food court kb maall 10 pagi, jumaat ni yer...

jaakechik said...

minggu lepas ada jugak buat, boleh baca kat sini : http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/11/hang-out-with-gegirl.html

♥ cik kieranaa ♥ said...

@nadia

hehe. mula baca novel masa kat lipis lahh. lupe da novel sape..

Ombak Rindu! ^^

♥ cik kieranaa ♥ said...

@jaakechik

I.Allah Kak Jaa. Kalau ad kesempatan, sy pegi ek! tengs ya!