.

.

Sunday, January 16, 2011

:: Saya pelajar IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan ::


segmen BPM lagik. harus join.

tengok tajuk entry pon dah tahu kan. ni segmen untuk pelajar IPG macam aku. buat kami warga guru. InsyaAllah.


ok. now nak story sal kursus aku kat IPGKTAA ni. aku amek opsyen BM, PJ, MUZIK. aku dah PSMP sem 3. oh. ape ek PISMP tuh? PISMP stand for Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan.

Bila kat sekolah nanti aku ngaja ape ek? dah tentu-tentu ajar Bahasa Melayu, Pendidikan Jasmani or Muzik. Tapi, biasenye kalau opsyen2 ni dah penuh. GB bantai je. Hah. Kau ngaja je mane-mane subjek kecuali Agama dan English. Dan, aku sangat nak pergi ke Sabah. Sebab..sebab...haaa..budak-budak IPG tau lah sebab ape. hehe.


Pengalaman manis? Dah tentu masa buat PBS. PBS stand for Pengalaman Berasaskan Sekolah. haa..ni macam praktikumlah. Tapi seminggu jela. Sangat best ok. Kita boleh rasa macam mana bla dah jadik guru nanti. Yang palng best aku buat PBS ni kat Skudai. Sekolahyang ada anak orang asli. :)

Kenangan pahit? Emm..ade la kot. Kene panggil ngan warden sebab buat bising..! Haha. Kenangan pahit tak de sangat la. Yang manis-manis je banyak...:)

Pembaharuan dalam sistem pendidikan? Hmm.. ape aku nak buat ek? Mestilah nak majukan lagi sistem pendidikan. belajar online pon best. setiap murid ade lappy sendiri. Guna bilik darjah 3D. wah...best tu. Dan lagi aku nak tak de lagi. sekarang ni kan arrange klas murid ikot keputusan exam. dah tu, cikgu pulak tumpu kat kelas cerdik je. kelas hujung..terbiar. tak leh r kan. campur je semua! fair n square! kan? kan?

dah...jom layang pixca aku dan kawan-kawan lak...:)


Ni masa dinner unit kami. Setiap sem wajib buat jamuan...;p


haruslah ade baju kelas....;p





ni pulak camping. Pendidikan Luar (pendidikan jasmani )


Jamuan raya kat umah lecturer kami. Encik Mazdaruddin. Kami memang kamcing ngan lec..hehe...;p


hmm..bestkan segmen ni? nak tahu lagi? klik sini ok.

5 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

adess...ckgu upeny...ckgu dh wt lom krngan..hehe

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

hehe...
tengah buat r ni...:)

Diya Edhayaa said...

muke sy lg...
femes tol! kui3..
bile kite nk g umah tutor ag eyp..
hehehe

qasehraihan said...

sabah dh dekat dgn sarawak tu..hihik

hantu GiGi said...

salam perkenalan hantu GiGi dr UIA...uuuewiiii!!