.

.

Saturday, January 22, 2011

:: 10 tips tolak cinta besfren. oh. terkene batang hidung aku sendirik! ::



hye fellas!

tadi aku menggodeh2 laman web tentang cinta. then jumpe satu artikel neh.
pehh...tajuk die dah memang kene atas batang hidung aku sendirik la!

sape2 yg folo n bace entry aku tentang MR.E. mesti paham. kami besfren yang akhirnya menjadi kekasih tapi aku rasa macam pelik je. dulu kwn sekarang bf. akhirnya aku undur diri.

maybe lam hal ni aku yang salah sebab tak fikir masak-masak. dan bukan salah E yang terjatuh hati kat aku. mungkin sebab kami sgt2 rapat an. semua rahsia kami share. ermmm..so ni aku ada tips bagi sesiapa yang ada masalah macam aku. rakan karib tetibe terfeeling kat kita.

kepada MR.E : i syg u. i syg u. dan i syg u. i'll try ok. tapi take time lah babe. u know wat i mean rite? :) thanks dear!


jum tengok tips2 yg 100% aku copy from tentangcinta.com


1. Menyatakan kepadanya secara berterus-terang bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya kerana kamu menganggap dia adalah sahabat karib dunia dan akhirat.
2. Menyatakan kepadanya sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mungkin boleh mengikut kehendak, arahan dan permintaannya.
3. Kamu dan dia tidak sesuai kerana, selama ini kamu bersikap brutal ketika bersama dia dan tiada ciri2 kekasih yang sejati.
4. Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya.
5. Menerangkan kepadanya bahawa masih ramai lagi gadis/jejaka diluar sana yang mempunyai ciri2 pasangan yang diidamkan olehnya.

6. Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul.
7. Jelaskan padanya anda lebih sayangkan ikatan persahabatan anda daripada menjadi seorang kekasih yang perlu ada komitmen dan bersifat setia.
8. Kamu jelaskan padanya bahawa kamu lebih mesra dan selesa sekiranya tetap terus berkawan sahaja kerana kamu sudah tahu perangainya ketika kamu menjadi sahabatnya dulu.
9. Nyatakan padanya bahawa kamu sudah mempunyai calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan diri kamu. Tapi harus diingat jelaskan secara baik kerana kamu mungkin hilang kawan baik yang kamu sayang.
10. Bertegas dengan penderian kamu sekiranya kamu betul2 tidak dapat menerimanya. Ikut kata hati kamu dan jangan termakan pujuk rayu si dia. Akhir sekali katakan dan tegaskan kepadanya "KAU MASIH SAHABATKU"


tapi an. yang no 4 tuh,,Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya. macam tak kene jep ngan aku. weh. siyesly aku cakap. E dah macam bayang-bayang aku. ada aku. ada dia. so, mane boleh aku tak peduli kehadiran dia. dia sangat penting taw! :)

then, no 6, Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul. uish. yg ni susah. cuba elak? hoi..nak kua bndar dia hantar. nak beli topap pon suruh dia. ni kan nak elak dr berjumpa. mustahil loh! haha. then, geng2 kami selalu la hang out. so, takan lah aku ta join. nanti dorang cakap, aku elakkan diri sebab dah clash ngn E pulak kan? :) kami kan geng! =,='



33 comments:

Khumaera Ismail said...

kalau maera dulu, ckp je trus terang yg kite suke kt orang laen n nak bkwn mcm biase..nanti bile kwn tu pts asa, memg dia akn cari yg laen..hoho~

Diya Edhayaa said...

kalo no.6 tuh..
kne tuka mktb r diya t..
mne bley weyh..
pg bute da nmpk muke..
tp lau die lalu dpn mate, wt2 sebok b'bual je la..
mate jeling gk.. kikikikiki

ninezero said...

hmm...trase beb...huhu...
CINTA...
susah nk lupakan....
awww~

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

khumaera >> huhu. dah mcm2 buat. mase ade pkwe. dye jadik kaunselor i. dia sabar kot. tggu sy 8 tahun. hmm..terharu rase.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

dayah >> haha. dayah kantoi dowh! nak gtaw cik dorae! kah3..ala. chill la beb. at least dyh leh lari dr die an. :)

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

90 >> terasa ye bang? haha.

ninezero said...

yer...traser syg..huahuauha!

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

omg. omg. xde niat nk buat cik abg trase.
hahaha

Diya Edhayaa said...

haha... utk bertaut tdk mgkin lg..
huahuahua..
biarkn die gn dunie die..
i'm not his choice..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

dayah >> hmm. niar takdir yg tntukan semuanya okes! chill2 saje. idop pnjg ag.
mggu depan KPLI masuk..! haha

Anonymous said...

E dtg syg! amboihh....tips tolak cinta bff?
ehem. naseb baek sy xterasa neh.

xpe. take ur time darling! ahaks.
cm poyo je kan sy?
sy xpenah pkse awk n suruh awk buat kptsn cepat2.
jgn slhkan diri sndirik cik adik.

kan bape kali sy pesan. semua yg tjd ad hkmah.
n hgn salahkan diri kita ok.

skanng b da kt KL. tggu nek flight ke pc.
next week leh r jmpe.
mau borak smpai pengsan ye syg!
:)
*miss u*

qasehraihan said...

ahaksss..
saya bc komen E kat ats tu..huahua

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

my MR.E >> eheh. malu lak saye. ermm...

sori la xpat turun kl. ongkos tarak maa..
ok darl. sy ta salahkan diri sndiri lg ye. :)
tengs sbb phm saye!
awk lah kwn yg paling phm saye.

tengs gak sbb slalu stalk blog sy !
kih2..tak sbr tggu next week! mau jmpe n mau tgok hadiah dr sarawak!

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

kak raihan >> alamak. malu pulak! hehe.. :)

Anonymous said...

cik ct..

xpe. sy phm lah.
nnt balik jgn kan. ermm..sy beli hadiah spesel utk cnta hati saye. so, sila balik cpt2. jgn merayap ke tmpt laen okes! hehe

i said i miss u lah!
hesh. xbalas balik pon. haha



kak qaseh raihan ...

ops. kenal sy? ;p malu2.

Nur Amani said...

da follow..tnx yea

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

E >> eceh. spesel utk sy ae? kah2..tak sbr i taw!

kan ke cuti ni nk pi i-city! ahaks. leh jmpe kak raihan skali! hehe.

*miss u t00 lah busuk!*

Attoae said...

xmo laa jat0h cinta ng teman.
i lebih suka elakkan hal nih.
ble jodoh i nk sampai nih. ;p

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

attoae >> kalau dah tkdir nk buat cane an? hmm

sabo2..jodoh kite Tuhan dah tetntukan. cume tatau cepat or lmbt je.,

MR.E said...

aik? saya busuk?
hellooo...sy mndi pagi2.
bkn cm awk.
matahari da nk turun balik awu mndi!
bsuk! haha.

pas2 air liur basi meleleh2. ish.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

aik.
dah tuka name. mr.e?
hehe. maju!

alah.mane ade sy mndi petang!
tipu! tipu! tipu!

ok lagi dr org 2.
pagi2 kite pi umah dye.
ngah syok melingkau lam selimut!
kwang2..

dah la susah nk bgun. kene siram air baru bngun! bwekkkkk!!!

MR.E said...

yeke?
eleh. sy pura2 tdo je 2.
nk tgok awk sggup ke x kejut saye!
haha.

alah. ok lagi dr awk 2.

petang2 je. bile sy carik. awk xde.
tgok2 kat atas pokok rmbutan!

aiyaa..anak dara ganas nim!
seb bek sy ni brutal..


terima je awk seadanya awk.

*sila terharu syg! *

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

ehem.
pnjat2 pokok slow cket ae.
nnt jth la saham sy!


alamak E. terharulah sy awk ckp cm2.

awk..awk..sy ta pndai masak,.
awk nk awen lg ke ngn saye awk?


;p

MR.E said...

xpe.
awk pndai masak tom yam!
kite mkn tom yam je hari2 ae awk.

masak 2 bleh blaja la syg oi.
mak sy kan ade. :)

sy nk kawen ngn awk.
tp awk 2. asyik lari2 je.
penat nk kejar taw.!

8 tahun syg!
tp xpe. i'll wait 4 u.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

alamak. sy lak kene neh.
xpe awk. kite biarkan tkdir yg tentukan ye,

erm...

cane program i-city neh?
jadi ke x?
jadi ke x?
kalau tak jd.

saya nak majuk sebulan!

T_T

MR.E said...

ala sygku!


jadi la dear. pas2 kite tdo kat umah adik sy ek.

tp ktorg sume laki.
sy sewakan hotel utk awk leh?

pas g shah alam.
kite nek genting nak?
;p

*sy tunaikan jnji saya ok! jgn majuk lg. penat nk pujuk kamu!

Diya Edhayaa said...

ehem.ehem.
saye buat buat tak nampak komen kat atas tu.. heee~
suwitnye kakak ngn abang sy nim.. :D

oh yeah! bgus kn program2 mgu dpn.. miawww~

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

genting?
xmao ah. cameron sudah.
tayah awk habis byk duit.

genting pakai manyak duit awk.
cameron xpe. kite pi jln2 je k.

sy xmao susahkan awk.
simpan duit 2 utk kawen k!
haha.


hotel?
ups. boleh je. awk blnje kan?
syg lebih r kt BFF saye nim!

MR.E said...

baiknye awk.
baiknye. syg awk jgk lah.

ala. xpe .blnje cinta hati skali skala.
:)

cameren? leh gak. otw balik je kan?

so naik ikot koyan n turun ikot g.msg kan awk?

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

yeke skali skala sy paw awk?
bkn selalu ke?

shopim2 2..kire blnje gk la kan?
haha.


yes! tepat skali!
nek ikot koyan. sejam lebih je,

turun ikot g.msg..lebih krg 2 jam.

hr 2 dah pegi ngn APIS n ACHA.

hehe. :)

MR.E said...

ACHA ngorat awk x?
hesh. jgn. jgn. kih2.

sy jeles neh!
eh. xde pon post sal g cameron ngn apis....?

upload lah. nk tgok gak!

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

dayah >> ehem. dayah. dayah. mmg lah swit. xtengok ag SWIT melampau kami. kah3..kan sham? :)


E >> ala. acha 2 da mcm abg da. hehe. xmao jeles2 meh. nnt cepat tue!

nnt sy update la. okes?

MR.E said...

cik ct....

ala. tue2 pon hensem meh! ;p


diya....

ehem swit sgt kami ni. smpai kakak awk 2 leh men baling kasut kt sy. hesh. dasyat die ni. ganas. tp sopan. hahha..


syg..sila like ye.
sy puji awk ni. taw?