.

.

Friday, January 18, 2013

. Red Mania! .


-kenapa KEBENCIAN membuak2 laksana BUNGA YANG DI SEMAI?? Segala2nya bermula dgn penhijrahan kontroversi NORSHAHRUL IDLAN TALAHA..sebelum penghijrahan, Mat Yo telah menyatakan keinginan untuk tidak kekal dgn TRW...lalu TMJ mengapproach Mat Yo dgn gaji yg berlipat kali ganda..
PENGHIJRAHAN TIDAK SALAH,ianya normal dalam bolasepak...TETAPI SALAHNYA kerana CARA yg digunapakai tidak MEMATUHI STANDARD/TERMA yg ditetapkan oleh FAM hatta FIFA sendri..
ANDA SEMUA KELIRU WAHAI FAN DTFC,KAMI MERELAKAN PEMERGIAN MAT YO,cuma kami TERKILAN/MAKAN HATI DENGAN PERMAINAN MAT YO..SIAPALAH MAT YO KLU BUKAN KAMI YG MENGGILAPNYA..SIAPALAH MAT YO ANDAI TIADA SOKONGAN KAMI PENYOKONG TRW SEMUA...SIAPA DIA??SIAPAA???
gambar : J Photography

-ibarat memasukkan GARAM KEDALAM LUKA,lagak celupar/tidak matang si ISTERI pula betul2 mencabar kesabaran PARA PENYOKONG TRW...pergilah wahai WANITA,TEMANILAH SANG SUAMI BERJUANG UNTUK PERUTMU,sayangilah dia...semoga KASIH SAYANG KAMU BERKEKALAN..sudah2 lah MENYALAK MELOLONG MENYATAKAN KETIDAKSEMPURNAAN KAMI,KAMU SUDAH KAMI BUANG DR KAMUS SOKONGAN KAMI...

-sedang kami semua MENAHAN AMARAH DI DADA, titik 1501 seakan2 MINYAK YG DICURAH KE BARA YG SEDIA MEMBAKAR SEKAM DARI DALAM...kedatangan ASKAR2 LENGKAP BERSENJATA seolah2 mencabar KEDAULATAN,KESUCIAN negeri kami...
dimana RESPECT yg sepatutnya ditonjolkan oleh tetamu kpd TUAN RUMAH??TIDAKKAH ANDA SEMUA TELAH DIBERIKAN HAK UTK MENONTON DENGAN SELESA??PERSETANKAN PROTOKOL...untuk apa protokol2 klu kamu SEMEMANG IKHLAS DALAM PERJUANGAN KAMU??


gambar : J Photography


katasaya : MatYo tak salah. Tapi cara penghijrahan tu yang 'tak kena'. Mat Yo tak pernah buat statement apa2. Wife dia yang 'lebih sudu daripada kuah'. Sebab tu la fans TRW benci tahap kronik terhadap Mat Yo. 

Kenapa perpindahan Ghaddar dan Nurul Azwan Roya, fans tak kecoh? Sebab mereka 'keluar ikut pintu depan'. :)

Semoga Mat Yo berjaya bersama DTFC. Semoga segala salah faham dapat di selesaikan. :)
 


 


0 comments: